logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Detox organismu – opravdu je potřeba?
Úvodní obrázek

Detox aneb oblíbené slovo různých celebrit, influencerů na sociálních sítích a firem, které prodávají fresh džusy. Každé jaro a podzim se na nás z různých kanálů hrne vlna reklam, jak si očistit (detoxikovat) svůj organismus pomocí tabletek, čajů, zeleninových šťáv apod.

Co ale tento druh detoxu udělá s vaším organismem? Všechny tyto produkty slibují, jak vás očistí od toxinů, různých odpadních látek, pročistí vaše střeva a někdy dokonce i zhubnete pár kilo. To vše zní slibně, ale realita je jiná. V případě tablet či čajů se nemusí stát vůbec nic, tudíž utratíte zbytečně peníze, které jste mohli investovat například do čerstvé zeleniny a ovoce. Zato celodenní popíjení různých šťáv či detoxikačních koktejlů může mít projímavé účinky. Ano, někteří by řekli, jak si tímto způsobem skvěle vyčistili střeva, ale pravdou je, že se akorát připravili o potřebné střevní bakterie (probiotika), které udržují mimo jiné naši imunitu a zažívání ve správném chodu. A co se týče zhubnutí pár kilo, je jasné, že po pár akutních návštěvách toalety se vaše tělo odlehčí, ztratíte vodu a minerály a organismus si sáhne pro energii do zásob bílkovin, tedy zredukuje svaly.

Tělo má na tzv. detox vlastní orgány – játra a ledviny. Právě játra jsou uzpůsobena tak, aby i škodlivé látky byly přeměněny na tělu bezpečnější látky, ty přešly do ledvin a odtud močí pryč z těla. Obecně z našeho těla odchází odpadní látky močí, stolicí či potem.

Pokud však konzumujete větší množství alkoholu, užíváte mnoho léků, které nemáte předepsané od lékaře kvůli nějaké nemoci, a nebo v nejhorším případě berete drogy, pak se samozřejmě zhoršuje funkce jater a ledvin. Proto raději pro správnou funkci těchto orgánů vynechte alkohol, drogy a léky omezte na ty nejnutnější.

Očišťování organismu játry a ledvinami probíhá 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a zcela zdarma.

Nebojte si říci o pomoc našeho nutričního terapeuta.

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Tatiana Mariánková
starstarstarstarstar

S Atodou jsem velmi spokojená, obě moje děti jsou tam přihlášené od té doby, co jsme se přestěhovali zpět do Prahy.

photo
Frantisek Zeman
starstarstarstarstar
Super přístup a kvalita převyšuje cenu. Velmi doporučuji
Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.