logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Jak se zbavit vší ve vlasech? Navštivte nás.
Úvodní obrázek

Pokud zjistíte na sobě či vašich dětech / blízkých výskyt vší, nestyďte se situaci konzultovat s vaším lékařem a informovat o problému své okolí, aby se zabránilo šíření.

Nejčastější mýty o vších:

  • Vši jsou známkou špatné hygieny - není tomu tak, vši přelézají při blízkém kontaktu například při dětské hře. Neumí létat ani skákat a časté mytí vlasů je neodradí a nevyhubí.
  • Vši se šíří prostřednictvím čepic, šál, plyšáků, apod. - bez pravidelné konzumace krve veš zajde (přežívá max. 1 - 2 dny bez potravy), ložní prádlo a povlečení není potřeba vyvářet, stačí vyprat na 60 stupňů.
  • Všichni členové rodiny se musí pro jistotu přeléčit - pro zničení zdroje opětovné nákazy stáčí, aby se všichni členové rodiny důkladně prohlédli především na místech, která jsou pro vši oblíbená jako je za ušima nebo na spáncích. Není třeba preventivně léčit všechny.
  • Vši přenášejí nemoci - není pravda, v našich zeměpisných šířkách nemoci nepřenášejí, jsou pouze velmi nepříjemné a sliny vší mohou vyvolat podráždění, svědění a případně výskyt ekzémů.
  • Kočky a psi přenášejí vši - není tomu tak, veš dětská přežívá pouze v lidských vlasech a nepřenáší se z lidí na zvířata a opačně. Existují druhy vší, které parazitují na zvířatech, tento tip vší ovšem neumí přežívat na lidské krvi.
Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Dorota Kremer
starstarstarstarstar
Atoda má velice příjemný a profesionální přístup ke klientovi. Snaží se najít vždy řešení, které klienta uspokojí a celý personál je maximálně vstřícný, pečlivý a ochotný.
photo
Martin Martz Kníže
starstarstarstarstar

Velice profesionální přístup a nadstandardní služby. Ochotný a příjemný personál. Doporučuji.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.