logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Vážení klienti, dovolujeme si vás informovat, že během Velikonoc ve dnech 29.3. a 1.4.2024 bude klinika zavřena.
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Vážení klienti, dovolujeme si vás informovat, že během Velikonoc ve dnech 29.3. a 1.4.2024 bude klinika zavřena.
Detox organismu – opravdu je potřeba?
Úvodní obrázek

Detox aneb oblíbené slovo různých celebrit, influencerů na sociálních sítích a firem, které prodávají fresh džusy. Každé jaro a podzim se na nás z různých kanálů hrne vlna reklam, jak si očistit (detoxikovat) svůj organismus pomocí tabletek, čajů, zeleninových šťáv apod.

Co ale tento druh detoxu udělá s vaším organismem? Všechny tyto produkty slibují, jak vás očistí od toxinů, různých odpadních látek, pročistí vaše střeva a někdy dokonce i zhubnete pár kilo. To vše zní slibně, ale realita je jiná. V případě tablet či čajů se nemusí stát vůbec nic, tudíž utratíte zbytečně peníze, které jste mohli investovat například do čerstvé zeleniny a ovoce. Zato celodenní popíjení různých šťáv či detoxikačních koktejlů může mít projímavé účinky. Ano, někteří by řekli, jak si tímto způsobem skvěle vyčistili střeva, ale pravdou je, že se akorát připravili o potřebné střevní bakterie (probiotika), které udržují mimo jiné naši imunitu a zažívání ve správném chodu. A co se týče zhubnutí pár kilo, je jasné, že po pár akutních návštěvách toalety se vaše tělo odlehčí, ztratíte vodu a minerály a organismus si sáhne pro energii do zásob bílkovin, tedy zredukuje svaly.

Tělo má na tzv. detox vlastní orgány – játra a ledviny. Právě játra jsou uzpůsobena tak, aby i škodlivé látky byly přeměněny na tělu bezpečnější látky, ty přešly do ledvin a odtud močí pryč z těla. Obecně z našeho těla odchází odpadní látky močí, stolicí či potem.

Pokud však konzumujete větší množství alkoholu, užíváte mnoho léků, které nemáte předepsané od lékaře kvůli nějaké nemoci, a nebo v nejhorším případě berete drogy, pak se samozřejmě zhoršuje funkce jater a ledvin. Proto raději pro správnou funkci těchto orgánů vynechte alkohol, drogy a léky omezte na ty nejnutnější.

Očišťování organismu játry a ledvinami probíhá 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a zcela zdarma.

Nebojte si říci o pomoc našeho nutričního terapeuta.

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Stanislava Foltýnová
starstarstarstarstar

Lepsiu kliniku som si nemohla vybrat. Pre mna uplne TOP. Tak mily a profesionalny personál aký je v Atode sa len tak nevidi. S mojim panickym strachom z jehal, sme nasli sposob ako som prekonala v pohode vsetky odbery pocas tehotenstva... gynekolog MUDr. Vlcek je pedant, ktory nic nepodcenuje! Po narodeni synceka, som prihlasila do atody i neho. Pravidelne kontroly v presny cas, kedy pridem a nemusim cakat sa ani z daleka nevyrovnaju tomu aky starostlivy ma pristup pani pediatrička! Pomer cena/kvalita je viac ako priaznivy!  Ked si zoberiem potaz v to, ze takmer vsetko mam pod jednou strechou a nemusim behat po polke Prahy...tak to za to rozhodne stoji!

photo
Míla Havlová
starstarstarstarstar
Prijemne jednani, vsichni byli naprosto profesionalni od pani recepcni, sestricky, az po pani doktorku. Dekuji.
Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.