logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Genitální bradavice – známé také jako kondylomata
Úvodní obrázek

Genitální bradavice – nebo také kondylomata jsou způsobeny lidským papilomavirem (HPV), který se přenáší kůží nebo pohlavním stykem. Postihují kůži a sliznici pohlavního ústrojí, okolí řitního otvoru, ale i sliznice pochvy a děložního čípku. 

Vzácně se onemocnění může objevit i na hrtanu, pokud došlo k nákaze orálním stykem. Toto onemocnění označujme jako papilomatóza hrtanu – často se projevuje chrapotem, problémy s dýcháním, ztrátou hlasu či pocity dušení. V případě, že na sobě pozorujete popisované příznaky, doporučujeme vám navštívit svého ošetřujícího lékaře.

V případě, že se vám v okolí genitálu objeví bradavice, nemusí se zákonitě jednat o kondylomata. Tímto symptomem se totiž projevuje i řada jiných onemocnění s odlišnou léčbou. Právě proto vám pro lepší a přesnější diagnostiku doporučujeme nejprve navštívit lékaře. 

Naše klinika nově nabízí odstranění kondylomat pomocí ablativního laseru v rámci dermatologické (ošetření mužů) nebo gynekologické (ošetření žen) ordinace. Zhruba třicetiminutový výkon se provádí v lokální anestezii a než se následně vyloupnou stroupky, je dobré nesportovat – nepotit se. Drobný výsev se zvládneme ošetřit během jedné návštěvy, u větších hnízd je potřeba podstoupit zákroků několik. 
 

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Sabina Günther
starstarstarstarstar
Docházím s roční dcerou k paní doktorce Podstolské. Jsem velmi spokojená s jejím individuálním přístupem, ochotou řešit i zdánlivé maličkosti. Samozřejmostí je profesionální a zároveň přátelský přístup. Také jsem ráda za příjemnou ordinaci s hracím kobercem, vyhřívaním nad přebalovacím pultem, možnost vjet s kočárkem až do ordinace. Péče sester a jejich asistence při prohlídkách je absolutně nadstandardní. Oceňuji i smskový systém, který včasné připomíná termín kontroly/vyšetření.
photo
Darek Filip
starstarstarstarstar

Úžasná recepční, Profesionální přístup, krátké objednání, žádné čekání, MUDr Beňo - super zákrok-super komunikace…jsem naprosto spokojen.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.