logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Genitální bradavice – známé také jako kondylomata
Úvodní obrázek

Genitální bradavice – nebo také kondylomata jsou způsobeny lidským papilomavirem (HPV), který se přenáší kůží nebo pohlavním stykem. Postihují kůži a sliznici pohlavního ústrojí, okolí řitního otvoru, ale i sliznice pochvy a děložního čípku. 

Vzácně se onemocnění může objevit i na hrtanu, pokud došlo k nákaze orálním stykem. Toto onemocnění označujme jako papilomatóza hrtanu – často se projevuje chrapotem, problémy s dýcháním, ztrátou hlasu či pocity dušení. V případě, že na sobě pozorujete popisované příznaky, doporučujeme vám navštívit svého ošetřujícího lékaře.

V případě, že se vám v okolí genitálu objeví bradavice, nemusí se zákonitě jednat o kondylomata. Tímto symptomem se totiž projevuje i řada jiných onemocnění s odlišnou léčbou. Právě proto vám pro lepší a přesnější diagnostiku doporučujeme nejprve navštívit lékaře. 

Naše klinika nově nabízí odstranění kondylomat pomocí ablativního laseru v rámci dermatologické (ošetření mužů) nebo gynekologické (ošetření žen) ordinace. Zhruba třicetiminutový výkon se provádí v lokální anestezii a než se následně vyloupnou stroupky, je dobré nesportovat – nepotit se. Drobný výsev se zvládneme ošetřit během jedné návštěvy, u větších hnízd je potřeba podstoupit zákroků několik. 
 

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Lucie Knezourkova
starstarstarstarstar
Atoda me oslovila uz od zacatku hledani na internetu, vse prehledne a jednoduche. Klient je na prvnim miste a jednani je vynikajici. Komunikace se vsemi od recepce po doktory je s takovou pijemne lidskou atmosferou s vysoce profesionalnim pristupem. Hned jsem si zaplatila clenstvi a s radosti. Objednani vzdy bylo na presnou hodinu, jeste si stihnete dat cerstvou kavu v salonku. Lucie.
photo
Milan Valášek
starstarstarstarstar

Velmi profesionální přístup a naprosto perfektní chování k pacientovi. S veřejným zdravotnictvím neporovantelné.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.