logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Koronavirus a jeho příznaky - jak snížit riziko?
Úvodní obrázek

Stále více se ptáte na koronavirus....Koronavirus je klasifikován, co do nebezpečnosti, stejně jako chřipka. Ale…. chřipkou se v ČR každoročně nakazí až jeden milion lidí a chřipka zabije každý rok 1500 - 2000 lidí. To jsou čísla, která by nás neměla nechávat chladnými. Na chřipku lze očkovat, na koronavirus nikoliv. Letos jsme objednali pro naše klienty 100 ks vakcín. 20 ks jsme včera vraceli. O očkování na chřipku není zájem….

Chraňme se tedy především proti chřipce (a tím uděláme maximum i v prevenci ostatních chorob, i koronaviru)!

A jak? Myjte si ruce mýdlem, dodržujte základní hygienické návyky při rýmě a kašli, vyvarujte se styku s lidmi, kteří mají symptomy chřipky nebo nachlazení, řádně tepelně upravujte jídlo, myjte ovoce a zeleninu před konzumací.
Proč potencionální epidemie přichází právě z Číny? 20mil. lidí pod hranicí chudoby, bez přístupu k jakékoliv zdravotní péči, nekvalitní potraviny, nedostatek informací a absolutní nezájem o tuto skupinu obyvatelstva. Z této skupiny je nejvíce nakažených a vlastně se neví kolik a bude zde nejvíce mrtvých a také se asi nikdy nedozvíme, kolik vlastně. Máme velké štěstí, že žijeme v té bezpečnější části planety.

Jak moc je nový koronavirus z Číny smrtící? Přečtěte si článek na ČT24: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3036688-jak-moc-je-novy-koronavirus-z-ciny-smrtici-a-existuje-riziko-pro-cesko-nabizime

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Sabina Günther
starstarstarstarstar
Docházím s roční dcerou k paní doktorce Podstolské. Jsem velmi spokojená s jejím individuálním přístupem, ochotou řešit i zdánlivé maličkosti. Samozřejmostí je profesionální a zároveň přátelský přístup. Také jsem ráda za příjemnou ordinaci s hracím kobercem, vyhřívaním nad přebalovacím pultem, možnost vjet s kočárkem až do ordinace. Péče sester a jejich asistence při prohlídkách je absolutně nadstandardní. Oceňuji i smskový systém, který včasné připomíná termín kontroly/vyšetření.
photo
Milan Valášek
starstarstarstarstar

Velmi profesionální přístup a naprosto perfektní chování k pacientovi. S veřejným zdravotnictvím neporovantelné.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.